UITGELICHT AANBOD

DANSMEDITATIE ‘LICHT’
zo 06-12

Op zondag 6 december dansen we een actieve meditatie: een dansmeditatie.Een mooie manier om de dag te beginnen: je lijf bewegen op muziek en er laten zijn wat zich aandient. Met je lijf… héél je lijf. Voelbaar: héél je lijf. En wie weet gaandeweg heelt er wat in je…

Tijdens de dans geeft een thema je richting in het ontdekken van een diepere laag in jou en in je beweging. Tijdens de ochtend geef ik dat thema aan: vrijblijvend en jij kijkt of je er iets mee kan… Zo niet: dans gewoon jouw vrije dans….

Dans geeft je volop de gelegenheid om je energie te laten stromen, jezelf te laten stromen, met alles wat er is. Alles in beweging en alles op één of andere manier in je aandachtsveld… Dat is wat zo mooi is aan de dans: je kunt jezelf er helemaal laten zijn. Dát is de meditatie. Dat is de uitnodiging voor deze zondagochtend.

We komen -in stilte- bij elkaar in de kring. We doen een ‘welkom’ en wat uitleg. Dan begeleid ik jullie verder met mooie muziek.En jij? Jij beweegt, jij danst!!

Tot het stil wordt in de ruimte…

 

En ‘dans’ is maar een woord: beweeg zoals heel je lijf dat wilt en zoals je impuls je aangeeft. Simpelweg helemaal aanwezig zijn in én met je lijf!: op je voeten, op je billen of knieën als je wilt zitten, of heel je lijf als je gaat liggen. Gewoon zoals in jou opkomt.

 

Kom je dansen?

ZONDAG 6 DECEMBER 2020 10:00u tot 12:00u 

Graag aanmelden en tickets via deze LINK

EXHIBITION ‘ART TO CONNECT’
za 12-12 & zo 13-12

We are all connected, in this world on mother Earth.

Our higher purpose is to find that connection, with ourselves, with others and with life itself.  We will be presenting our personal connections through our art. Come and enjoy our ‘Art to Connect’ exhibition providing a selection of art made by the artists of ‘Artists sharing their Work’.

‘Art to Connect’ is a diverse collection of art; a lust for the eye and a boost for your heart

ARTISTS
Anna Bradders
Ben Lycett
Carol Greenshields
Geert Jan Smits
Maria Luisa Iglesias
Maudi Bernadina

We are very pleased to welcome you to our exhibition;
‘Art to Connect’ at Het Vijfde Huis.

Saturday 12 – 5 pm
Grand opening at 1 pm 

Sunday 12 – 5 pm

Regulations
With the tightened measures from the government, the exhibition (an event with a flow of public) can continue. We adhere to a strict door policy, a maximum number of visitors and the 1.5 meters distance.  We can guarantee sufficient space and hygiene to all visitors.

 

Entrance is free!

 

CONTAKIDS
iedere zaterdag van 10:00u tot 11:00u

LINDA SNATERSE

Dansend bezig zijn met kinderen vind ik het leukste wat er is. Na 35 jaar zelf internationaal folklore te hebben gedanst als hobby, heb ik besloten om het werken met kinderen en hobby te combineren. Dit geeft mij veel voldoening en plezier. Acht jaar geleden ben ik begonnen met Biodanza. Deze natuurlijke intuïtieve vorm van dans past heel goed bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Het heeft ervoor gezorgd dat ik meer in contact ben gekomen met mijn gevoel en ik ervaar meer plezier in mijn leven.

Contakids is een bewegingsmethodiek voor jonge kinderen tussen de 2 en 5 jaar en hun ouders. In deze lessen kunnen ouders samen met hun kinderen rennen, rollen, vallen, dansen en klauteren op, over en onder elkaar door. Het doel van deze workshops is om samen plezier te hebben en in verbinding te zijn met elkaar.

Tijdens de lessen zijn de rollen van ouder en kind gelijkwaardig.

De ouders worden uitgenodigd om de oefeningen te doen en de kinderen worden vooral gestimuleerd om mee doen en worden vrijgelaten om te volgen wanneer ze er aan toe zijn. De ervaring leert dat er zodoende een mooi dynamisch contact ontstaat tussen kind en ouder.

Het vertrouwen tussen ouder en kind kan nog meer gaan groeien door iedere week te komen en zo vertrouwd te worden met deze vitale manier van contact maken met je kind.

Daarbij wordt jij als ouder gestimuleerd om te oefenen in het vinden van een nieuw evenwicht met je kind, tussen jouw zorgzaamheid en de zelfredzaamheid van je kind.

De kracht van ContaKids is samen plezier hebben!

Ik vind het zo mooi als ik wederzijds vertrouwen zie groeien tussen kind en ouder. Daarom wil ik graag een praktijk verhaal delen. Lees je mee?

Wederzijds vertrouwen in de praktijk.
De ouders hebben hun kinderen opgetild en dansen met hen over het gras, ouders en kinderen kijken blij naar elkaar en ik kan zien dat ze er plezier in hebben. Als de muziek stopt, vraag ik de ouders een “glijbaan” te maken door hun ene been een stap vooruit te zetten en hun kind vanaf hun borst naar beneden te laten glijden terwijl ze hun hand onder de billen van het kind houden en zo hun kind naar beneden geleiden, tot het kind buiten de reikwijdte van de hand/arm van de ouders komt, waarna de hand van de ouder de rug van het kind ondersteunt en het laatste stukje alleen glijdt. Ouders en kinderen vinden de glijbaan oefening ‘een beetje eng’ als ze hem voor de eerste keer doen, wat ik heel goed begrijp. Het is voor mij vergelijkbaar met het schrijven van een tekst. Best spannend. Ouders zijn bang om hun kind van grote hoogte (lichaamslengte van de ouder) te laten ‘vallen’. Die angst voelt hun kind aan en hij/zij wordt gespannen. Door de glijbaan steeds samen te proberen groeit het gevoel van ‘het is veilig’, ontspannen de ouder en hun kind en groeit er wederzijds vertrouwen en het plezier in de oefening. Wat er dan gebeurt is dat het kind steeds weer en weer de glijbaan wil doen. 

Wil je de glijbaan oefening ook eens thuis proberen?
Ga dan op een kleed, mat of buiten in het gras of zand staan en til je kind met twee handen op onder zijn schouderbladen, plaats een hand onder de billen van je kind, de andere hand ondersteunt lichtjes de rug, zet een stap naar voren met één been en leun op je achterste been. Geleid je kind voorzichtig naar beneden en laat de zwaartekracht je daarbij helpen. Schud een beetje met je middel zodat je kind makkelijker glijdt en als je kind te laag is om je hand bij de billen te houden, laat je hem over de rug van je kind glijden tot het kind het laatste stukje zichzelf opvangt op de grond. Ga samen met je kind op onderzoek uit hoeveel begeleiding hij/zij echt nodig heeft om zelfstandig beneden te komen. Kijk eens of je dat kan voelen aan de signalen van zijn/haar lichaam.
Succes en veel plezier samen! Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Met een speelse groet,

Linda Snaterse

Aanmelden voor de Contakids lessen van Linda Snaterse kan via deze LINK.