OVER ONS

WAT WIJ DOEN & WIE WIJ ZIJN

HET VIJFDE HUIS IS...

    • Een centrum voor bewuster leven & persoonlijke ontwikkeling.
    • Verhuurder van meerdere multifunctionele zalen en ruimtes aan particulieren, bedrijven en organisaties.
    • Een (overkoepelende) aanbieder van workshops, evenementen, trainingen, coaching, therapieën, lessen e.a activiteiten
    • Gastlocatie voor diverse sociaal maatschappelijke projecten en Non-Profit organisaties.
    • Met een netwerk van trainers, coaches e.a disciplines, een verbindend initiatief, gericht op persoonlijke ontwikkeling, bewuster leven en kennisoverdracht.

Natuurlijk kun je Het Vijfde Huis helemaal terugbrengen naar de benodigde wettelijke basis, een CBI code of een KvK – nummer. Jazeker daar staat dat Het Vijfde Huis in de eerste instantie ruimte verhuurt (geen woonruimte) maar dit is wel héél kort door de bocht want wij zijn veel meer dan dat.

Dus wat zijn wij dan wel?
Nu is het mogelijk om er een poging tot uitleg aan te wagen.
Toch… doen wij dit niet! Niet nu en niet op deze bladzijde. Of misschien stiekem wel een beetje.
Weet je wat? Bel ons op of kom gewoon eens langs.
Je bent van harte welkom om jouw eigen plek in te nemen!

Met een zonnige groet,

HET TEAM

Ps; Eigenlijk zijn wij gewoon een stelletje ideologische sufferds met een warm hart;)

ONS HART

HET IDEE ACHTER HET VIJFDE HUIS.

HET KLOPT

Apart van elkaar zochten wij de verbinding op met andere mensen. We wilden mensen vinden die kennis hadden, die wisten van het ‘hoe en wat’. Mensen die ons konden inspireren door wie ze zijn. Mensen die vanuit zichzelf de toegevoegde waarde van het leven, leven en beleven.

Door onze individuele reis met meer en meer mensen te delen, vonden wij elkaar en ontdekten we dat de behoefte aan verbinding absoluut niet op zichzelf staat. We leerden van anderen en van elkaar en samen kwamen wij tot het besef dat er maar één plek is waar je start met de verbinding vinden. Deze plek heeft geen muren, ramen of dak maar een enorme poort die je rechtstreeks naar binnen brengt. Daarbinnen in jezelf is waar de werkelijke verbinding ontstaat.

Vanuit dit besef begon het verhaal van Het Vijfde Huis.
Er was eens…

HET VOELT

Wij wilden iets neerzetten  ‘zoals het is bij goede vrienden’ waar je een gemeende hartelijke omarming krijgt en je, je welkom voelt. Waar je aangemoedigd wordt om (soms) een meer verdiepende interactie aan te gaan, om vrijlijk met je ideeën te experimenteren of waar je vertrouwd genoeg bent om een persoonlijk verhaal te delen.

Het Vijfde Huis symboliseert een huiskamer, een plek met veel licht en ruimte waarin jij en ik als we binnenkomen, niet hoeven te wachten op een uitnodiging om aan te schuiven of het gevoel krijgen dat we storen. Hier wordt er aan je gevraagd of je met ons mee wilt doen maar als je hier geen zin in hebt, is dit ook prima. 

HET STRAALT UIT

Het is de ruimte die je krijgt en de ruimte die jij nodig hebt, omdat je het waard bent en er blij van wordt. Als je hier binnenkomt voel je, je vrij en geborgen. Er is aandacht voor jou aanwezigheid en je kan ongegeneerd blunderen en kliederen om meer van de wereld te verkennen.

Op deze plek leren we en leven we volgens ons eigen natuurlijke ritme. Een ritme die verbonden en in evenwicht is met ieder van ons en onze aarde die wij willen koesteren en verzorgen. Wij respecteren haar cycli die grenzeloos verweven is met onze eigen energie en het gezamenlijk universele proces. Hier is wederzijds respect en een bewustzijn die zegt dat het leven met al zijn facetten een wonderlijk iets is dat je mag koesteren, dat je jezelf mag koesteren.

Dit gevoel neem je mee naar je andere thuis. 

WhatsApp chat