Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus tarot lezen

21 oktober, 2020 | 11:45 am - 1:15 pm

Heb jij altijd al willen weten wat die tarotkaarten nu eigenlijk zijn en vooral wat ze voor je kunnen betekenen? Frances Aarts legt je stap voor stap uit wat elke kaart inhoudelijk zegt en wat ze beduiden in een bepaalde legging. In een gemoedelijke omgeving ga jij de eerste stappen zetten in deze oeroude intuïtieve wijsheid.

Als je een beginner bent moet je leren de taal van symbolen te verstaan. Dat kan door steeds de betekenis van de kaarten die je trekt op te zoeken, maar je kunt ook gaan oefenen met het zelf interpreteren van de kaarten.

De herkomst van de tarotkaarten is net zo raadselachtig als de beelden zelf. De afbeeldingen op de 22 kaarten van de grote Arcana bevatten allerlei symbolische verwijzingen naar oude religies en spirituele gebruiken.

Wat in ieder geval zeker is, is dat de tarot rond de 13e eeuw in Europese documenten voor het eerst opduikt. De oudst bekende Tarotkaarten stammen uit de 15e eeuw.

De tarot was in de late middeleeuwen erg populair bij de gewone burger. Niet alleen om er de toekomst mee te voorspellen, maar ook als een gewoon kaartspel. De paus had moeite met dat toekomst voorspellen en verbood deze ‘duivelse prenten’, maar door het verbod werd de tarot juist populairder. Aan het eind van de Middeleeuwen werd de boekdrukkunst uitgevonden en mede hierdoor is er, ondanks de verbanning, een schat aan informatie bewaard gebleven.

In de 18e eeuw onderzocht Antoine Court de Gébelin de 22 kaarten van de Grote Arcana en ontdekte dat ze een meer dan drieduizend jaar oude geheime leer bevatte van Egyptische priesters. Zijn onderzoek resulteerde in een omvangrijk werk “Le Monde Primitif Analysé et Comparé avec Le Monde Moderne” (1773). Antoine Court de Gébelin benoemd het als het enige dat van de verloren schatten die van de Egyptische bibliotheek is overgebleven.

Sommigen menen dat de oorsprong van het spel bij de Katharen lag of een Indische oorsprong heeft maar er worden ook overeenkomsten gezien tussen de 22 kaarten van de grote Arcana en de kabbalistische betekenis van de 22 letters van het Hebreewse alfabet. Een andere theorie stelt dat slechts de 22 kaarten van de grote Arcana een oudere oorsprong heeft en plaatst het ontstaan van de 56 kaarten van de Kleine Arcana in de Middeleeuwen. Arcana is meervoud van het Latijnse woord ‘arcanum’ dat geheim betekent.

Men neemt wel aan dat het woord ‘tarot’ is ontstaan uit een samenvoeging van twee Egyptische woorden: ‘tar’ (weg of pad) en ‘ro’ (koninklijk), maar de onderstaande 8 combinaties van de 4 afzonderlijke letters geven talloze aanwijzingen over de vermoedelijke herkomst.

TARO(T): TORA  Leer, aanwijzing (Hebreeuws) ORAT  Taal, het woord (van het Latijnse ‘oratio’) RATO  De verwezenlijking (van het Latijnse ‘ratus’) ATOR  Egyptische godheid van de inwijding ROTA  Het rad van wording (Latijn) OTAR  Horen (van het Griekse ‘otarion’) AROT Werken (van het Griekse ‘arotos’).

Het blijft in ieder geval een mysterie die jij voor jezelf tijdens deze cursus mag gaan ontrafelen.

Graag aanmelden via onderstaand mailadres.

Gegevens

Datum:
21 oktober, 2020
Tijd:
11:45 am - 1:15 pm
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
www.astroadvies.nl

Locatie

Livingstonelaan 54 ingang oost

Gouda, Zuid-Holland 2803EL Nederland
Telefoon:
06 41 77 39 63

Organisator

Frances Aarts
Telefoon:
0647151679
E-mail:
info@astroadvies.nl
Site:
www.astroadvies.nl