Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Meditatiegroep | Sangha.

12 januari, 2021 | 8:00 pm - 10:00 pm

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Onze leraar Thich Nhat Hanh leert ons hoe belangrijk het is om deel te nemen aan een sangha. Hij vergelijkt een sangha met een rivier: “Alleen zijn we kwetsbaar, maar met broeders en zusters om samen mee te oefenen kunnen we elkaar ondersteunen. We kunnen niet als een losse druppel water naar de zee gaan – we zouden uitgedroogd zijn voordat we onze bestemming bereikt hadden. Maar als we een rivier worden, als we als een sangha gaan, zullen we zeker bij de zee komen. Je hebt een sangha nodig; je hebt broeders en zusters nodig of een vriend, die je eraan herinneren wat je al weet. De leer van de Boeddha, de Dharma, is in jou, maar hij heeft water nodig om zich te kunnen manifesteren en verwezenlijken.”

Sluit je aan bij een sangha
Wil je samen met andere mensen mediteren, dan kun je je aansluiten bij een van onze meditatiegroepen. Er zijn er ca 70 verspreid over Nederland en Vlaanderen. Zij worden ‘sangha’ genoemd, wat spirituele gemeenschap betekent. Naast het gezamenlijk mediteren delen de deelnemers hun ervaringen met de beoefening van mindfulness. Ze ondersteunen elkaar om meer liefde en begrip te ontwikkelen. Sangha’s staan open voor nieuwe deelnemers: mensen die op zoek zijn naar verdieping en spiritualiteit.

Welke sangha’s zijn er?
Je kan kiezen uit verschillende soorten sangha’s, zoals lokale sangha’s in een stad of dorp of thematische sangha’s voor een bepaalde doelgroep of interesse. Kijk hier voor een overzicht van de Leven in Aandacht sangha’s met informatie per sangha. Wil je graag samen met anderen ontdekken hoe waardevol de beoefening van mindfulness kan zijn? Sluit je dan aan bij een meditatiegroep of sangha. Er zijn in Nederland en Vlaanderen ruim 70 sangha’s. De gegevens van centra en scholen die mindfullness retraites aanbieden in de traditie van Thich Nhat Hanh vind je bij de webpagina Dharmaleraren

Wil je contact met Sangha Het Groene Hart? Stuur dan een email naar onderstaand mailadres.

Gegevens

Datum:
12 januari, 2021
Tijd:
8:00 pm - 10:00 pm
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Het Vijfde Huis
Livingstonelaan 54
Gouda, 2803EL

Organisator

Sangha Het Groene Hart
E-mail:
goudasangha@gmail.com