Toont alle 7 resultaten

  COMMUNI-KAI-KI

  Communiceren vanuit innerlijke kracht

  De communicatie loopt niet lekker. Het lijkt wel of er steeds hetzelfde mis gaat in het overleg met je collega of baas, of in de gesprekken met je partner of kind. Dat is heel frustrerend en vermoeiend, en het lukt je niet om je vinger er precies op te leggen. Logisch, want de manier waarop je persoonlijk communiceert bestaat voor een groot deel uit automatisch gedrag. Hoe verander je dat?

  Compassie training

  De 8-weekse Compassietraining is gebaseerd op de Mindfull Self-Compassion van de Amerikaans hoogleraar Kirstin Neff.
  De kern van de training gaat over met mildheid naar jezelf te leren kijken in moeilijke situaties. Het ontwikkelen van (zelf)compassie zal de geest nog meer tot rust laten komen.

 • Placeholder

  Contakids

  CONTAKIDS IS…
  een bewegingsmethodiek voor jonge kinderen tussen de 2 en 5 jaar en hun ouders. In deze lessen kunnen ouders samen met hun kinderen rennen, rollen, vallen, dansen en klauteren op, over en onder elkaar door. Het doel van deze workshops is om samen plezier te hebben en in verbinding te zijn met elkaar.

  Lachyoga

  Elke tweede donderdag van de maand van 20:00u tot 21:00u kun je in Het Vijfde Huis in Gouda weer ongegeneerd leren lachen met lachyoga docente Jeanette la Rivière. Je hoort het goed… WEER LEREN lachen!
  Even serieus…
  Wanneer is het voor jou de laatste keer geweest dat jij die specifieke spiergroep in je buik voelde die, net als je kaken in de kramp schoten toen je echt maar dan ook ècht naar adem moest happen van het lachen? En ondertussen schoten de tranen uit je ogen (of ‘t snot uit je neus) eerlijk en ongegeneerd.

  Het wordt weer eens tijd, vindt je niet?

  Jeanette is een fantastische lachyoga docente die haar vak verstaat. Wees gerust ze gaat echt niet voor Pipo spelen want zij weet namelijk op wat voor manier “jij jezelf” weer heel goed kan laten schateren.
  Lach, lach, lach… met een zucht van opluchting alle tensie je lijf uit… heerlijk!

  Mindfulness

  Mindfulness training (MBSR)

  Mindfulness is bewustwording van je eigen fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten, zonder onmiddelijk over te gaan op automatische reacties. Mindfulness is het trainen van je geest, onder meer door meditatie, beweging en aandachtsoefeningen.

  ER ZIJN GEEN PLAATSEN MEER VRIJ VOOR DEZE TRAINING
  Wil jij ook een keer ervoor gaan?
  Ga dan naar de site van Petra Mettau en check wanner ze in Het Vijfde Huis met de volgende aanvangscursus MINDVOEL begint.

  Informatie over Trainingen; https://www.mind-voel.nl/agenda.html
  Informatie over Mindfulness; https://www.mind-voel.nl/mindfulness.html

  Spreken als een pro

  JANINE DE WIDT PRESENTEERT MET WERKENDE STEMMEN, DE WORKSHOP; ?SPREKEN ALS EEN PRO❗️

  Een praatje houden of bijvoorbeeld solliciteren is op zich al spannend genoeg. Toch kun jezelf best al wat voorbereiden, en het je hierdoor zelf makkelijker maken!  Zo werkt dat ook voor al die andere spreekmomenten. (huwelijk, afscheid, jubileum, etc)

  Stiefcoaching

  “Don’t stop the waves, learn how to surf!”

  Liselotte de Vries werkte vanaf haar 19e in diverse functies binnen de overheid. Van politieagente tot bijstandsconsulent en van rechercheur Uitkeringsfraude naar onderzoeker bij de Nationale ombudsman. Na het vullen van haar rugzak met werk -en levenservaring, werd vanaf de scheiding van haar jeugdliefde na 20 jaar, duidelijk dat het de hoogste tijd was voor haar levensmissie; jou begeleiden naar het leven zoals het bedoeld is!