Toont alle 5 resultaten

  COMMUNI-KAI-KI

  Communiceren vanuit innerlijke kracht

  De communicatie loopt niet lekker. Het lijkt wel of er steeds hetzelfde mis gaat in het overleg met je collega of baas, of in de gesprekken met je partner of kind. Dat is heel frustrerend en vermoeiend, en het lukt je niet om je vinger er precies op te leggen. Logisch, want de manier waarop je persoonlijk communiceert bestaat voor een groot deel uit automatisch gedrag. Hoe verander je dat?

  Compassie training

  De 8-weekse Compassietraining is gebaseerd op de Mindfull Self-Compassion van de Amerikaans hoogleraar Kirstin Neff.
  De kern van de training gaat over met mildheid naar jezelf te leren kijken in moeilijke situaties. Het ontwikkelen van (zelf)compassie zal de geest nog meer tot rust laten komen.

  Filosofie

  In deze masterclass leid Dennis de Gruijter je in vijf avonden door de Politeia, in de vertaling van Gerard Koolschijn (De Ideale Staat, Uitgeverij Atheneum). Elke avond staan twee hoofdstukken centraal. Het is niet nodig het boek van kaft tot kaft te lezen, maar geloof me, dat is wel een avontuur! Wie dit werk oppakt sluit aan bij een dialoog die al meer dan tweeduizend jaar gaande is. Plato lezen is gezamenlijk worstelen met ideeën en samen een stukje wijzer worden.

  De Griekse filosoof Plato (427 – 347 v. chr.) wordt gezien als de grondlegger van het filosofische denken. En daar is haast geen speld tussen te krijgen. Plato heeft vrijwel elk filosofisch vraagstuk op de kaart gezet en tot dusverre zijn er nog steeds geen blijvende antwoorden bedacht.

  Wat voor vraagstukken zijn dat dan?

 • Placeholder

  Kleur bekennen

  Kleur Bekennen is een uniek concept die een blik werpt op de verschillende lagen van jouw eigen gevoelservaring.

  Mindfulness

  Mindfulness training (MBSR)

  Mindfulness is bewustwording van je eigen fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten, zonder onmiddelijk over te gaan op automatische reacties. Mindfulness is het trainen van je geest, onder meer door meditatie, beweging en aandachtsoefeningen.

  ER ZIJN GEEN PLAATSEN MEER VRIJ VOOR DEZE TRAINING
  Wil jij ook een keer ervoor gaan?
  Ga dan naar de site van Petra Mettau en check wanner ze in Het Vijfde Huis met de volgende aanvangscursus MINDVOEL begint.

  Informatie over Trainingen; https://www.mind-voel.nl/agenda.html
  Informatie over Mindfulness; https://www.mind-voel.nl/mindfulness.html