Toont alle 3 resultaten

  avatar

  KOM NAAR AVATAR!
  Voor de volgende bijeenkomst klik op deze LINK

  “De problemen in de wereld moeten uiteindelijk worden opgelost waar ze begonnen – in het bewustzijn” – Harry Palmer

  De belangrijkste lessen die je kunt leren, liggen al besloten in je bewustzijn. Het bewustzijn is een gereedschap. Het leren gebruiken van je bewustzijn is de meest waardevolle vaardigheid die je ooit zult ontwikkelen.

  ❤telijke groet,

  Joke, Maria en Marion
  Avatar®masters

  Filosofie

  In deze masterclass leid Dennis de Gruijter je in vijf avonden door de Politeia, in de vertaling van Gerard Koolschijn (De Ideale Staat, Uitgeverij Atheneum). Elke avond staan twee hoofdstukken centraal. Het is niet nodig het boek van kaft tot kaft te lezen, maar geloof me, dat is wel een avontuur! Wie dit werk oppakt sluit aan bij een dialoog die al meer dan tweeduizend jaar gaande is. Plato lezen is gezamenlijk worstelen met ideeën en samen een stukje wijzer worden.

  De Griekse filosoof Plato (427 – 347 v. chr.) wordt gezien als de grondlegger van het filosofische denken. En daar is haast geen speld tussen te krijgen. Plato heeft vrijwel elk filosofisch vraagstuk op de kaart gezet en tot dusverre zijn er nog steeds geen blijvende antwoorden bedacht.

  Wat voor vraagstukken zijn dat dan?

 • Placeholder

  Philosopy4life

  Heb jij dat ook? Je zit vast in de alledaagse sleur en het leven lijkt alleen maar te gaan over het weer en het werk. Je weet dat er meer is maar je hoofd is te druk voor focus. Je wilt zinvoller in het leven staan, je richten op waar het echt om gaat, dat wat essentieel zou moeten zijn. Maar… je weet niet precies hoe je de eerste stap moet zetten.

  Filosofie kan je daar bij helpen. Door te filosoferen ontwikkel je inzicht in wat je doet en wat je wilt. Het gaat dan niet om het bestuderen van ingewikkelde begrippen en theorieën maar om het aanleren van praktische vaardigheden: vragen stellen, luisteren, werken binnen je vermogen, reflecteren en durven beslissen. Het doel? Grip krijgen op je leven, oftewel Philosophy4Life.